Osoitteemme

Seunakorventie 98

14300 RENKO

Yhteystiedot

Tel: +358 40 1300 515 / Rosa

e-mail: mpridingcenter@liikennetarvike.fi

Seuraa meitä:

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

©  MP Riding Center

TIETOa tallista

MP Riding Center -tallin on rakentanut vuonna 2005 ja sen omistaa esteratsastaja Petri Korhonen. Tallitoiminnasta on vastannut 1.1.2020 alkaen kilparatsastaja Rosa Mäkelä.

 

Tallialue sijoittuu hienojen puitteiden keskelle Rengon metsäiseen maisemaan ja se antaa puitteet harrastukselle, kuten myös upeille kisa-tapahtumille ja elämyksille. Alue on huoliteltu ja moderni. Alueella on tallin lisäksi myös mm. tekojärvi rantasaunoineen sekä hienot mahdollisuudet hevosharrastukseen, valmentautumiseen kuin myös monenlaisten kilpailutapahtumien isännöintiin. 

MP Riding Center kiinteistönä on varustettu nykyaikaisilla, kehittyneellä teknologialla  helpottamaan talliarjen rutiineja ja huolehtimaan hevosten hyvinvoinnista.  30 karsinan tallilla on automatisoitu lannanpoistojärjestelmä ja karsinoissa käytetään puu/purupellettikuivitusta. 

 

Heinät jaetaan neljästi ja väkirehut 2-3 kertaa päivässä. Hevoset tarhaavat asiakkaan toiveen mukaisesti joko puoli- tai kokopäiväisesti.  Asiakkaillamme on käytössä kaksi isoa satulahuonetta, joissa molemmissa omat wc:t ja pesukone. Loimille on tilava kuivatus- ja säilytyshuone. Tallilla on neljä pesukarsinaa, joissa kaikissa on omat solariumit.

Tallilla on myös siistit  sosiaalitilat suihkuineen,  sekä n 30 hengen kahvio, jonka varusteina mm. jääkaappi, pakastin, kahvin- ja vedenkeitin, mikroaaltouuni ja hella.  

Lämpöeristettyyn maneesiin (44x48m) on käynti suoraan tallin sisätiloista. Maneesissa on käytössä monipuolinen estekalusto ja juoksutuskuja. Ulkoa löytyy iso 45x95m ulkokenttä ja kilometrin mittainen laukkasuora.  Käytössä on myös 8 hevosen vesikävelytyskone. Hevosia voi kävelyttää vedessä tai ilman ylä- ja alamäkeen tai vaikka pelkästään juoksuttaa 20 m halkaisijalla olevassa koneessa. Vaikeankin hevosen lastaus käy tallillamme kätevästi säästä riippumatta valaistun katoksen suojassa. Hevosten hyvinvoinnista vastaa ammattitaitoiset työntekijät. 

Tallin yhteydestä löytyy myös ihmisille viihtyisää majoitustilaa esim. valmennustapahtumien ajaksi.

MP Riding Center täyttää EU-säädökset.

Tallimme tiloissa on mahdollisuus järjestää erilaisia tilaisuuksia:

- Kilpailuja

- Valmennuksia

- Näyttelyitä

- Koulutuksia yms.

Oletko kiinnostunut vuokraamaan tilojamme?

Ota yhteyttä Rosa Mäkelä +358 40 1300 515

"Kiva kisapaikka, hyvät pohjat ja mukavaa porukkaa"

"Hieno kisapaikka! Jo toista vuotta peräkkäin olemme päässeet nauttimaan upeista puitteista kauden ensimmäisissä vikellyskisoissa MP Riding Centerillä."

"Hieno paikka, olin tänään koirien match showssa."

Henkilöt tallitoiminnassa:
Omistaja Petri Korhonen        Talliyrittäjä Rosa Mäkelä

Korhonen Petri "pete" on syntynyt 21.10.1971 Polvijärvellä. 

Petrin kotitallilla on kasvatettu monenvuoden ajan New Forest poneja sekä Shetlanninponeja. Varmasti kaikkein tunnetuin ori on ollut Hetlanda Gaywonder, joka on monen kilpaponin isä. Toinen tunnettu ja aikoinaan Suomen paras esteponi Siltasaaren Madonna on myös Petrin kotitallin kasvatteja. 

 

Petri aloitti kilpailemisen hyvin nuorena ponillaan Siltasaaren Meta, jolla hän osallistui lukuisiin kilpailuihin aina kansainväliselle tasolle asti.

Rakennusinsinööriopintojen aikana Petrillä oli kilpahevonen Hester II,  jolla hän otti  sijoituksia aina 150 -luokkiin asti. Hesterin jälkeen Petrillä oli taukoa muutaman vuoden ajan ratsastuksesta, kunnes Sanna Backlund (silloinen Salonen) houkutteli ostamaan uuden hevosen Almeiron, jolla Petri kilpaili gp-luokkiin asti. Kilparatsastus keskeytyi muutamaksi vuodeksi, kun Petri  loukkasi selkänsä moottorikelkkailussa. 

 

Vuonna 2008 Petri aloitti jälleen kilpailemisen hevosella  Cahuita "Alma". Alma osoittautui erittäin hyväksi kilpakumppaniksi, Vuonna 2013 Petri voitti hevosella Lili  Racing Trophy nuorten hevosten sarjan. 

Petrin elämän hevonen oli kimo ori  Ingliston Wicker, kansan keskuudessa ILPO. Ilpolla Petri voitti mm hallimestaruus kultaa vuonna 2016.

Leipätyön Petri tekee rakennusliikeensä P.Korhonen Oy:n parissa. Lisätietoja rakennusliikkeestä löytyy linkistä www.peterakentaa.fi.  Jos vaikka tulisi joskus tarve rakennuttaa itsellesi oma maneesi.

 

esite-nurkka-2.png

Mäkelä Rosa,  syntynyt 27.12.1998 Hämeenlinnassa.

Myös Rosan  perheessä on aina harrastettu hevosia. Rosan ensimmäinen oma poni oli shettiksen ja russin risteytys,  luonteikas lehmänkirjava Benny.

 

Rosan kotitilalla kasvatetaan FWB-hevosia, näistä ensimmäiset ovat nyt nousemassa Rosan kanssa ikäluokkakisoihin. 

Rosa on kuulunut poni-ikäisenä sekä este-, että kouluratsastuksen maajoukkueeseen. Hevosiin hän siirtyi jo 12-vuotiaana, voittaen pienellä mustalla tammallaan Michelle Noir, lähes kaikki 120-luokat joihin hän osallistui. Vuotta myöhemmin mustan hevosen rinnalle tuli valkoinen ratsu Koko ja samassa yhteydessä Rosa siirtyi Sanna Backlundin valmennuksiin. Hieman myöhemmin tuli hevostiimiin myös Talan J.W.B.

Rosan ”elämän  hevonen” oli hänen pitkäaikaiselta valmentajaltaan Rein Pilliltä vuonna 2016 hankittu Virgin Express ”Virgo”. Virgolla Rosa kilpaili ja sijoittui jo juniorivuosinaan kansainvälisillä  2* GP-radoilla, voitti mm HIHSin U25-luokan  ja osallistui ensimmäisiin MC-luokkiin Tallinnassa ja Siauliaissa. Virgon kanssa Rosa voitti myös kansallisen  juniorirankingin 2016. Samana vuonna tuli myös hallimestaruushopeaa hevosella Talan J.W.B.

Rosalla on kokemusta hevosten hoidosta ja tallinpidosta kotitallin lisäksi Hattel-horsesta, valmennustalleilta Saksasta ja Virosta ja hän on juniorivuosista lähtien valmentautunut kevätkaudet ulkomailla.

Rosa  on suorittanut Ypäjällä valmentajatutkintoon  tähtäävää koulutusta. Tällä hetkellä hänellä on käytössään kaksi GP-tason hevosta Akvelins ja Cristal, sekä kolme  nuorten hevosten luokkiin.

MPRidingCenter-kuva9