top of page
Darguzia_rosa.jpeg
20160717_CBSC2016_006643.jpg

ROSA MÄKELÄ; TALLIYRITTÄJÄ

Mäkelä Rosa,  syntynyt 27.12.1998 Hämeenlinnassa.

Rosa vastasi MP Riding Centerin koko tallitoiminnnasta 1.1.-31.5.2020. Rosan aikana tallin suosio kasvoi entisestään ja järjestettiin paljon mielenkiintoisia tapahtumia. MP:ltä Rosa jatkoi talliyrittäjäksi Ratsastuskeskus Ainon ylätalliin.

Rosan  perheessä on aina harrastettu hevosia ja kasvatettu ratsuhevosia.  Rosan ensimmäinen oma poni oli shettiksen ja russin risteytys,  luonteikas lehmänkirjava Benny. Omista kasvateista ensimmäiset ovat nyt nousemassa Rosan kanssa ikäluokkakisoihin. 

Rosa on kuulunut jo poni-ikäisenä sekä este-, että kouluratsastuksen maajoukkueeseen. Merkittävimmät ponivuosien kisakumppanit olivat esteponit Joschi ja Carlo, sekä kouluponi Caletta. Hevosiin Rosa siirtyi jo 12-vuotiaana, voittaen pienellä mustalla tammallaan Michelle Noir lähes kaikki 120-luokat joihin he osallistuivat. Vuotta myöhemmin mustan hevosen rinnalle tuli valkoinen ratsu Arko "Koko" ja samassa yhteydessä Rosa siirtyi Sanna Backlundin valmennuksiin. Hieman myöhemmin tuli hevostiimiin myös Talan J.W.B. eli "Talde".

Rosan ”elämän  hevonen” oli hänen pitkäaikaiselta valmentajaltaan Rein Pilliltä vuonna 2016 hankittu Virgin Express ”Virgo”. Virgolla Rosa kilpaili ja sijoittui juniorivuosinaan kansainvälisillä  2* GP-radoilla, otti ensimmäiset kansainväliset LR-rankingpisteet, voitti mm HIHSin U25-luokan  ja osallistui ensimmäisiin MC-luokkiin Tallinnassa ja Siauliaissa. Virgon kanssa Rosa voitti myös kansallisen  juniorirankingin 2016. Samana vuonna tuli myös hallimestaruushopeaa hevosella Talan J.W.B. Tällä hetkellä hänellä on käytössään kaksi kv-GP-tason hevosta Akvelins ja Cristal, sekä kolme  nuorten hevosten luokkiin.

Rosalla on kokemusta hevosten hoidosta ja tallinpidosta kotitallin lisäksi Hattel-horsesta, valmennustalleilta Saksasta ja Virosta ja hän on juniorivuosista lähtien valmentautunut kevätkaudet ulkomailla. Rosa  on myös suorittanut Ypäjällä valmentajatutkintoon  tähtäävää koulutusta ja valmentaa estepainotteisesti.

20191004_TIHS_178190.jpg
MARX6049.JPG
__FM6116.JPG
bottom of page